Bejelentés


Soulwork - úton önmagadhoz Kísérlek az úton, de elindulni Neked kell...


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


Kinek ajánlott és miről szól a családállítás?

Mikor érdemes családállításra jönni?

 

Amikor valaki úgy érzi, nem a saját életét éli.

 

Betegségek esetében, főleg ha az régóta fennáll, krónikus.

 

Amikor úgy érezzük, mindig keresünk valamit, de nem tudjuk mit.

 

Családi problémák esetében, szülőkkel való konfliktus esetén.

 

Párkapcsolati problémák esetében.

 

Anyagi problémák esetében.

 

Munkahelyi problémáknál, illetve ha nem találunk munkahelyet.

 

Amikor a családban nehéz sorsok ismétlődnek.

 

Problémás szülő-gyermek kapcsolatoknál.

 

Depresszió, pánikbetegség, szorongások, skizofrénia esetében.

 

Függőségeknél: alkohol, droghasználat, dohányzás, stb.

 

Kóros evés, anorexia, túlsúly esetén.

 

Gyermekeknél: ágybavizelés, dadogás, szorongások, autizmus stb.

 

És minden olyan probléma esetében, amikor nem találjuk a megoldást, vagy olyan betegségeknél, amikor már minden más terápia hatástalan volt.

 

Néhány szó a „mezőről”.
A családállítás során számunkra idegen emberek képviselik családunk tagjait, ők mesélik el, mi zajlik szeretteink lelkében. Ez sokak számára megfoghatatlan dolog. Pedig egyszerűen megmagyarázható. Hogyan lehetséges, hogy idegen emberek elmondják azt, ami bennünk zajlik?
Rupert Sheldrake határozta meg a morfogenetikus mező lényegét, ami tulajdonképpen az alap módszerünkben.
„Az emberi és szociális csoportok, valamit törzsek és családok a morfogenetikus mezőik révén egyfajta kollektív emlékezetet örökölnek. Az ősök szokásai, hagyományai és szemléletmódja befolyásolják a jelenleg élők viselkedését, mégpedig mind tudatosan, mind tudattalanul. Valamennyien összeköttetésbe kerülünk a kollektív emlékekkel – ahogyan C.G. Jung is rámutatott – a „kollektív tudattalannal”. /Rupert Sheldrake: Az állatok hetedik érzéke/

 

A családállítás során tehát kapcsolatba kerülünk az általunk képviselt személy lelki, szellemi mezőjével. Ebből kifolyólag hasonlóan kezdünk el viselkedni, mozogni, beszélni, mint a szóban forgó családtag. Ez akkor is így történik, ha a képviselt személy már meghalt, vagy ha olyan korban élt, amikor a kliens még meg sem született. Tértől és időtől függetlenül kapcsolatban állunk egymással. Az agyak közti kommunikációról egyébként számos tudományos cikk is született már.

 

Családállítással nem csak a családtagokat tudjuk „felállítani” és nem csak családi problémákat tudunk megoldani. A családtagokon kívül felállítható még: érzések,félelmek, betegség, hitrendszerek, élet, halál, sors, akikkel problémáink vannak – ismerősök, országok, tárgyak, életcél, gátak az életedben, szeretet, szerelem, bármilyen lépés, és szinte bármi, ami foglalkoztat, amivel problémád van. Akár háziállatok, tárgyak is felállíthatók. Nincs olyan helyzet, olyan gond, amelyre ne tudnánk felülről ránézni.

 

"A nagy lélek, bármi legyen is ez, meghatározó szerepet tölt be, és valamilyen módon szolgálatába kényszeríti az embert. Van, akik számára kellemes ez a szolgálat, és van, akinek nagyon nehéz. Vannak, akik gyógyító szolgálatot töltenek be, mások pedig ártalmas, vagy épp szörnyű szolgálatot. De mindegyik egyformán szolgálat."

/Bert Hellinger/

 
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!